AOP Ossau-iraty

AOP Ossau-Iraty: com reconèixer els seus 3 tipus de formatges

Ossau-Iraty, la denominació d’origen de qualitat de formatges del País Basc francès que satisfà els paladars més exigents està disponible a Tot Formatge.

Si a l’hora d’escollir un formatge dones importància a la textura, a la complexitat aromàtica, que el formatge tingui un sabor marcat i que contingui llet sencera d’ovella, la marca de formatges Ossau-Iraty és perfecta per a tu.

Sabies que són tres els tipus de formatges Ossau-Iraty que es produeixen?:

Marca AOP Ossau-Iraty fermier
En primer lloc, us presentem el formatge fermier. Aquest formatge s’elabora a partir d’una llet de pròpia explotació ramadera, que seria equiparable a l’anomenat formatge de pastor a Espanya. Per distingir aquest formatge deliciós, conté al centre d’una de les cares un gravat del frontal d’un cap d’ovella.

Marca AOP Ossau-Iraty laitier
En segon lloc, tenim el formatge laitier. Aquest formatge s’elabora amb llet d’altres proveïdors, sense implicació de la ramaderia de què s’obté. L’elaboració es duu a terme exclusivament a l’àrea de l’AOP. Per distingir aquest delectable formatge, conté al centre d’una de les cares un gravat d’un cap d’ovella de perfil.

Marca AOP Ossau-Iraty estive
I per últim però no menys important us presentem el formatge estive. Aquest formatge s’elabora amb la llet del ramat, durant la transhumància estiuenca, a les pastures de muntanya. Per distingir aquest saborós formatge, contenen al centre de les cares un gravat del frontal d’un cap d’ovella i una flor de neu emmarcada en una muntanya.

Productes Ossau-Iraty a Tot Formatge: ref. 1946: Ossau-Iraty
1946 Ossau-Iraty

Foto de l’encapçalament: Agour